четвер, 12 березня 2015 р.

Банки отримали добро коригувати ліміт каси

Нацбанк оновив Положення про організацію готівкового обігу і ведення емісійно-касових операцій у банківській системі в особливий період, затверджене постановою Правління НБУ від 12.02.04 р. № 46. Найцінніші зміни, що зачеплять широке коло підприємств, зібрані у його р. V.
Так, в умовах особливого періоду (робота у надзвичайному режимі) обслуговуючий банк може виступити ініціатором узгодження з ним Розрахунку ліміту залишку готівки в касі, який підрахувало підприємство. Тобто все те, що ми раніше встановлювали на свій розсуд, банк цілком може змусити з ним узгодити.
Для тих, хто не прислухається до своєї фінустанови, ліміт каси прирівняють до нуля із усіма наслідками. Тобто повертаємося до тоталітарного режиму контролю. Хоча непогано було б внести аналогічні зміни й до Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженого постановою Правління НБУ від 15.12.04 р. № 637. Ну це так, щоб вже зовсім було все по правилам.
Ба більше, уся не здана підприємством на кінець робочого дня готівка вважатиметься понадлімітною. І це при тому, що Положення про касові операції дозволяє зберігати кошти, отримані в касу сьогодні, до кінця завтрашнього дня. Докладний коментар читайте в газеті «Все про бухгалтерський облік» № 25 за 2015 р.
Все про бухгалтерський облік - всеукраїнська професійна газета, книга поштою
VOBU.COM.UA

Немає коментарів:

Дописати коментар