середу, 4 березня 2015 р.

Реєструємо податкові накладні в Єдиному реєстрі без обмеження у строках

Реєструємо податкові накладні в Єдиному реєстрі без обмеження у строках
Державна фіскальна служба повідомила про доопрацювання програмного забезпечення щодо формування Єдиного реєстру податкових накладних (ЄРПН) в частині зняття обмеження на реєстрацію податкових накладних та/або розрахунків коригування.
Тепер платники ПДВ мають можливість реєструвати податкові накладні та/або розрахунки коригування з 01.01.2015 в ЄРПН після спливу 15-денного терміну такої реєстрації.
Також розроблено новий електронний сервіс для платників ПДВ, який надає змогу платнику за запитом до ДФС безоплатно отримувати відомості про податкові накладні та/або розрахунки коригування з ЄРПН.
Крім того, покупці — платники ПДВ мають можливість отримувати з ЄРПН електронні копії податкових накладних/розрахунків коригування, які зареєстровані в ЄРПН їх контрагентами постачальниками. Із цією метою покупець надсилає в електронному вигляді запит до ЄРПН, за яким отримує електронне повідомлення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН та податкову накладну/розрахунок коригування в електронному вигляді. Податкова накладна, складена в електронному вигляді, якаотримана з ЄРПН покупцем, вважається такою, що отримана від постачальника.
Повне або часткове копіювання матеріалу дозволено лише за умови посилання на портал «Головбух24»

Немає коментарів:

Дописати коментар