Новини публікуються мовою оригіналу
У Мінсоцполітики листом від 28.02.2014 р. № 66/13/116-14 роз’яснили нюанси перенесення святкових днів. Спеціалісти нагадують: відповідно до ст. 67 КЗпП, при п'ятиденному робочому тижні працівникам надаються два вихідних дні на тиждень, а при шестиденному — один вихідний день.
У випадку, коли святковий або неробочий день (ст. 73) збігається з вихідним днем, вихідний день переноситься на наступний після святкового або неробочого.
У разі якщо за угодою між працівником і роботодавцем згідно зі ст. 56 КЗпП установлено неповний робочий час (неповний робочий день або неповний робочий тиждень), норма ст. 67КЗпП не застосовується. У Мінсоцполітики наголошують: перенесення вихідних стосується тільки працівників, які працюють за п'ятиденним чи шестиденним робочим тижнем із двома (одним — при шестиденному робочому тижні) вихідними днями. Для працівників, які працюють на умовах неповного робочого тижня й мають третій вільний від роботи день, ця норма не застосовується. Тобто, коли святковий або неробочий день припадає на цей вільний від роботи день, він не переноситься на наступний після святкового або неробочого.