вівторок, 15 грудня 2015 р.

Відображаємо залишок від’ємного значення ПДВ у податковій декларації



У податківців запитали: чи відображається у податковій декларації з податку на додану вартість залишок від’ємного значення податку, який після бюджетного відшкодування включається до складу податкового кредиту наступного податкового періоду та є неоплачений, до повного його погашення, у разі якщо із дати його виникнення минуло 1095 днів?
У разі якщо залишок від’ємного значення податку попередніх податкових періодів, який сформований за придбаними товарами/послугами, протягом терміну позовної давності платником податку на додану вартість є неоплаченим, то такі товари вважаються безоплатно отриманими, тобто факт їх придбання відсутній, як це передбачено у п. 198.3 ст. 198Податкового кодексу України, а тому право на податковий кредит та відповідно на бюджетне відшкодування сум податку на додану вартість за такими товарами/послугами у платника відсутнє.
В такому випадку кредиторська заборгованість підлягає списанню. При цьому коригування податкового кредиту здійснюється на підставі бухгалтерської довідки.

Немає коментарів:

Дописати коментар