середу, 15 серпня 2012 р.

Договір про повну матеріальну відповідальність




ДОГОВІР
про повну матеріальну відповідальність


м. ____________
"___" ____________ 200_ р.

________________________________________________________________
(повна назва підприємства, установи, організації )
в особі ________________________________________________________________
(посада, прізвище, ім'я, по батькові)
що діє на підставі _______________________ (надалі іменується "Роботодавець"), з одного боку,
та
громадянин ___________________________________________________________,
(прізвище, ім'я, по батькові)
який працює на посаді ______________________ в __________________________,
паспорт серія _________ N _______________ виданий _______________________
_______________________________ "___" ___________ ___ р., (надалі іменується
   (вказати орган, що видав паспорт)
"Працівник"), з другого боку,


            уклали цей Договір про повну матеріальну відповідальність (надалі іменується "Договір") про таке:

1. В порядку та на умовах, визначених цим Договором, та на підставі п. 1 ст. 134 та ст. 1351 Кодексу законів про працю України Працівник приймає на себе повну матеріальну відповідальність за всі в установленому порядку передані йому під звіт Роботодавцем товарно-матеріальні цінності та кошти згідно з інвентаризаційними описами № 1 та № 2, що додаються до цього Договору, а також за ті товарно-матеріальні цінності й кошти, що будуть надходити йому під звіт протягом усього терміну дії цього Договору.
2. Працівник зобов'язується у встановленому порядку та в установлені терміни згідно із затвердженими формами подавати звітність про рух товарно-матеріальних цінностей і коштів, переданих йому під звіт.
3. У випадку виявлення недостачі переданих Працівнику під звіт товарно-матеріальних цінностей або коштів більше встановлених допустимих норм, знищення, пошкодження, зниження якості або псування з його вини товарно-матеріальних цінностей, він зобов'язується відшкодувати недостачу коштів та заподіяну шкоду відповідним товарно-матеріальним цінностям.
4. Розмір заподіяної шкоди визначається за фактичними втратами, на підставі даних бухгалтерського обліку, виходячи з балансової вартості (собівартості) товарно-матеріальних цінностей за вирахуванням зносу згідно з установленими нормами. У разі розкрадання, недостачі, знищення або псування товарно-матеріальних цінностей розмір шкоди визначається за цінами, що діють за місцем роботи Працівника на день відшкодування шкоди.  
5. Надлишок коштів або товарно-матеріальних цінностей, виявлений під час перевірки наявності та стану підзвітних товарно-матеріальних цінностей, що знаходяться під звітом Працівника, зараховується в доход Роботодавця.
6. Списання з-під звіту Працівника вартості псування, пошкодження та інших втрат товарів/матеріалів, що мали місце у Роботодавця, можливе лише за умови, що ці втрати сталися не з вини Працівника і тільки якщо вони оформлені актом в установленому порядку і в установлений термін.
7. Роботодавець зобов'язується створити нормальні умови праці та виробничу обстановку, що забезпечує збереження прийнятих під звіт Працівником товарно-матеріальних цінностей та коштів.
8. Відшкодування шкоди провадиться у судовому порядку на підставі ч. 3 ст. 136 Кодексу законів про працю України.
9. Цей Договір набуває чинності з моменту його підписання Сторонами.
10. Термін дії цього Договору визначається часом роботи Працівника на посаді _________________ у _______________________ відповідно до трудового договору (контракту) N ___ від "____" _____________ р., укладеного між ________________ та __________________.
11. Зміни в цей Договір можуть бути внесені за взаємною згодою Сторін, що оформляється додатковою угодою до цього Договору.
12. Зміни та доповнення, додаткові угоди та додатки до цього Договору є його невід'ємною частиною і мають юридичну силу у разі, якщо вони викладені у письмовій формі та підписані Сторонами.
13. Усі правовідносини, що виникають у зв'язку з виконанням умов цього Договору і не врегульовані ним, регламентуються нормами чинного в Україні  трудового законодавства.
14. Цей Договір складений українською мовою, на __ сторінках у _______ примірниках, кожний з яких має однакову юридичну силу.

Реквізити Сторін


а) Роботодавець __________________________________________________
______________________________________________________________________
б) Працівник ____________________________________________________
______________________________________________________________________

Роботодавець
____________________________

М. П.
Працівник
___________________________


Додаток 
до Договору про повну матеріальну відповідальність

 

 


ПІДПИСКА МАТЕРІАЛЬНО ВІДПОВІДАЛЬНОЇ ОСОБИ


Я, _____________________________________________________________,
(прізвище, ім'я, по батькові)
працюючи ____________________________________________, даю цю підписку про те, що я ознайомлений з правилами роботи і зобов'язуюсь у повному обсязі виконувати всі встановлені правила щодо прийому, збереження та видачі товарно-матеріальних цінностей та коштів, а також дотримуватись порядку та термінів подання звітності.

"___" ____________________ 200_ р.


Підпис ________________________/___________________/

Немає коментарів:

Дописати коментар