вівторок, 9 лютого 2016 р.

Акцизний податок до бази оподаткування ПДВ не включається

Акцизний податок до бази оподаткування ПДВ не включається
Лист ДФС від 22.01.2016 № 1195/6/99-95-42-01-16-01
Відповідно до оновленого пункту 188.1 Податкового кодексу України (ПК) починаючи з 01.01.2016 до бази оподаткування ПДВ операцій з постачання товарів (послуг) не включається акцизний податок на реалізацію суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів.
Під реалізацією суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів податківці мають на увазі продаж пива, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну безпосередньо громадянам та іншим кінцевим споживачам для їх особистого некомерційного використання незалежно від форми розрахунків, у т. ч. на розлив у ресторанах, кафе, барах, інших об’єктах громадського харчування, а також фізичний відпуск з автозаправної станції та/або автомобільної газозаправної станції товарів, зазначених у підпункті 215.3.4 ПК, незалежно від форми розрахунків.
Тож сума акцизного податку, нарахована при реалізації суб’єктом господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, до бази оподаткування ПДВ не включається.

Немає коментарів:

Дописати коментар