четвер, 25 лютого 2016 р.

Реєстрація платником ПДВ при переході зі спрощеної системи


Реєстрація платником ПДВ при переході зі спрощеної системи
Податківці нагадали порядок реєстрації особи як платника ПДВ у разі переходу зі спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності на загальну.
Так, якщо в особи, що переходить зі спрощеної системи оподаткування на загальну, на дату такого переходу загальна сума від здійснення операцій із постачання товарів/послуг, що підлягають оподаткуванню ПДВ, протягом останніх 12 календарних місяців сукупно перевищувала 1 млн. грн. (у тому числі включаючи період перебування на спрощеній системі оподаткування), така особа повинна зареєструватись як платник ПДВ.
Реєстрація здійснюється шляхом подання до контролюючого органу не пізніше 10 числа першого календарного місяця, в якому здійснено перехід на загальну систему оподаткування, реєстраційної заяви платника ПДВ за формою № 1-ПДВ.
При цьому будь-яка особа, яка підлягає обов’язковій реєстрації як платник ПДВ та не подала до контролюючого органу заяву, несе відповідальність за ненарахування або несплату ПДВ на рівні зареєстрованого платника ПДВ без права нарахування податкового кредиту та отримання бюджетного відшкодування податку.

Немає коментарів:

Дописати коментар