пʼятницю, 26 лютого 2016 р.

Порядок застосування ПСП у 2016 році

Порядок застосування ПСП у 2016 році
Податківці нагадали, що у 2016 році розмір заробітної плати, який дає право на податкову соціальну пільгу (ПСП), становить 1930 грн. Сам розмір ПСП складає 689 грн.
Платник податку, який утримує двох чи більше дітей віком до 18 років, має право на ПСП у розрахунку на кожну таку дитину. При цьому граничний розмір доходу, який дає право на отримання ПСП одному з батьків, визначається як добуток граничної суми та відповідної кількості дітей.
Платник податку подає роботодавцю заяву про самостійне обрання місця застосування ПСП. Таку заяву можна подавати у довільній формі. За зразок при оформленні такої заяви може братися форма заяви, що була встановлена наказом ДПА від 30.09.2003 № 461.
Оскільки скористатися підвищеним кратно до кількості дітей доходом при реалізації права на ПСП може тільки один з батьків, то у заяві також потрібно зазначити, що чоловік (дружина) такого платника податку при одержанні ПСП за місцем роботи не користується правом на збільшення розміру доходу кратно до кількості дітей.

Немає коментарів:

Дописати коментар