середу, 10 лютого 2016 р.

Використання операцій «службове внесення» і «службова видача»


Використання операцій «службове внесення» і «службова видача»
Лист ДФС від 29.01.2016 № 1863/6/99-99-22-07-03-15
Внесення чи видача готівки з місця проведення розрахунків, нагадують податківці, мають реєструватися через РРО з використанням операцій «службове внесення» та «службова видача», якщо такі внесення чи видача не пов’язані з проведенням розрахункових операцій.
Непроведення ж через РРО суми готівки, яка зберігається на місці проведення розрахунків, за операцією «службове внесення» може призвести до невідповідності суми готівкових коштів на місці проведення розрахунків сумі коштів, зазначеній у денному звіті.
Операція «службове внесення» також використовується для реєстрації суми готівки, яка зберігається на місці проведення розрахунків на момент реєстрації першої розрахункової операції, що проводиться після виконання «Z-звіту». Тобто таку операцію необхідно зробити і на момент реєстрації першої розрахункової операції після виконання «Z-звіту».
Якщо операцію «службова видача» не зроблено у кінці дня і при цьому для реєстрації суми готівки, яка зберігається на місці проведення розрахунків на момент реєстрації першої розрахункової операції, що проводиться після виконання «Z-звіту», було здійснено операцію «службове внесення», то невідповідності суми готівкових коштів на місці проведення розрахунків сумі коштів, зазначеній у денному звіті, не виникає.
При дотриманні цього алгоритму порушень вимог чинного законодавства з боку суб’єкта господарювання не буде.

Немає коментарів:

Дописати коментар