четвер, 28 квітня 2016 р.

Оподаткування ПДВ операцій за договором управління майном


    
   Для цілей оподаткування ПДВ господарські відносини між управителем майна з власної господарської діяльності та його діяльності з управління майном прирівнюються до відносин на основі окремих цивільно-правових договорів.
  
   За правилом, установленим у пункті 185.1 Податкового кодексу України (ПК), об’єктом оподаткування ПДВ є, зокрема, операції платників ПДВ з постачання товарів та послуг, місце постачання яких розташоване на митній території України.
  
   При цьому операції з надання товарів у межах договорів довірчого управління, інших цивільно-правових договорів, які не передбачають передачі прав власності на такі товари та не пов’язані з купівлею чи продажем таких товарів, не вважаються постачанням товарів (пп. 14.1.191, 14.1.202 ПК).
  
   Отже, операції з передачі та повернення майна в межах договору управління майном, які не передбачають передачі прав власності на таке майно, не оподатковуються ПДВ.
  
   Щодо операцій із управління майном, які здійснюються управителем за плату та в інтересах установника управління в межах договору управління майном, є операцією з поставки товарів (послуг), що оподатковується ПДВ на загальних підставах за ставкою 20%.
  
   Лист ГУ ДФС у м. Києві від 21.04.2016 № 9392/10/26-15-12-01-18
   
 
По материалам: Головбух24
 

Немає коментарів:

Дописати коментар