понеділок, 18 квітня 2016 р.

Чи можна вказати в декларації витрати, які не підтверджено перевіркою через неправильне оформлення первинних документів


    
   ГУ ДФС в Одеській області надало роз’яснення (лист від 08.04.2016 р. № 750/10/15-32-12-01-14щодо можливості відображення в декларації з податку на прибуток витрат попередніх періодів, які не були підтверджені за результатами документальної перевірки у зв’язку з неправильним оформленням первинних документів.
  
   Відомство повідомляє, що таке право у платника, звісно, є. У разі якщо в майбутніх податкових періодах (з урахуванням строків давності, визначених ст. 102 ПКУ) платник податків самостійно (у т.ч. за результатами електронної перевірки) виявляє помилки, що містяться в раніше поданій ним податковій декларації (крім обмежень, визначених цією статтею), він зобов'язаний надіслати уточнюючий розрахунок до такої податкової декларації за формою чинного на час подання уточнюючого розрахунку. Платник податків має право не подавати такий розрахунок, якщо відповідні уточнені показники зазначаються ним у складі податкової декларації за будь-який наступний податковий період, протягом якого такі помилки були самостійно (у т.ч. за результатами електронної перевірки) виявлені.
  
   При цьому в разі якщо платник податків подає уточнюючий розрахунок до податкової декларації, поданої за період, що перевірявся, відповідний контролюючий орган має право на проведення позапланової перевірки платника податків за відповідний період (п. 50.3 ПКУ).
 
По материалам: Інтерактивна бухгалтерія
   

Немає коментарів:

Дописати коментар