суботу, 19 березня 2016 р.

Неознайомлення платника з наказом про перевірку до її початку


Неознайомлення платника з наказом про перевірку до її початку
Ухвала ВАСУ від 15.03.2016 № К/800/42887/14
Невиконання контролюючим органом законодавчих вимог щодо ознайомлення платника з наказом про документальну позапланову невиїзну перевірку, відомостями про дату її початку та місце проведення у встановлений законом спосіб до початку її проведення, є підставою для визнання перевірки незаконною та відсутності її правових наслідків. Відповідно, прийняті за результатами такої перевірки податкові повідомлення-рішення підлягають скасуванню.
Такого висновку дійшов ВАСУ, посилаючись на пункт 79.2 Податкового кодексу України. Адже лише дотримання вимог зазначеної норми надає посадовим особам контролюючого органу право розпочати проведення документальної невиїзної перевірки.
Йдеться про необхідність надіслання платнику податків рекомендованим листом із повідомленням про вручення або вручення йому чи його уповноваженому представнику під розписку копії наказу про проведення документальної позапланової невиїзної перевірки та письмового повідомлення про дату початку та місце проведення такої перевірки.

Немає коментарів:

Дописати коментар