середу, 23 березня 2016 р.

Мораторій на перевірки у 2016 році лише для органів ДФС


Мораторій на перевірки у 2016 році лише для органів ДФС
Мін’юст, посилаючись на норми законодавства та судову практику, акцентував увагу на тому, що обмеження щодо перевірок підприємств, установ, організацій, фізичних осіб — підприємців контролюючими органами тривало протягом січня — червня 2015 року.
Таке обмеження було встановлено пунктом 8 розділу III «Прикінцеві положення» Закону України «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» від 28.12.2014 № 76-VIII.
На цей час строк дії зазначеної вище норми закінчився і жодного мораторію на здійснення перевірок, зокрема планових, не передбачено.
Нині діє лише обмеження на перевірки у 2015 та 2016 роках, установлене Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» від 28.12.2014 № 71-VIII (далі — Закон № 71). Закон № 71, зокрема, передбачає, що впродовж цих двох років контролюючі органи перевіряють підприємства/установи/організації, фізосіб- підприємців з обсягом доходу до 20 млн. грн. за попередній календарний рік винятково:
  • з дозволу Кабміну;
  • за заявкою суб’єкта господарювання щодо його перевірки;
  • згідно з рішенням/вимогами Кримінального процесуального кодексу України.
При цьому Закон № 71 направлений на врегулювання відносин, що виникають у сфері справляння податків і зборів, і під контролюючими органами розуміє ДФС та її територіальні органи.

Немає коментарів:

Дописати коментар