вівторок, 22 березня 2016 р.

З 1 квітня діє нова форма податкової накладної - працюємо без штрафів!

Трохи більше тижня залишилося до моменту, коли черговий раз оновиться цей важливий для ПДВшного обліку документ. З 1 квітня 2016 року ми працюватимемо з новою формою податкової накладної (далі — ПН). Оновили також і Порядок її заповнення (див. Порядок № 1307).
Перевірте себе — чи готові Ви правильно оформляти обов'язкові реквізити ПН, щоб уникнути штрафів за ст. 1201 ПКУ? Адже постачальники вправі поскаржитися за формою додатка 8 за допущені Вами промахи.
Чи знаєте ви, що…
... З 1 квітня 2016 року зареєструвати податкову накладну можна виключно за новою формою. Це стосується як квітневих НН, так і березневих, а також тих, які з тих чи інших причин залежалися без реєстрації. Те ж саме стосується додатка до НН — розрахунку коригування (далі — РК). Причому РК за новою формою можна буде складати і реєструвати до ПН за старою формою.
... З нової форми ПН прибрали ряд необов’язкових реквізитів — місцезнаходження продавця і покупця; телефони; вид договору і форму проведених розрахунків.
... Заповнювати табличну частину НН доведеться з кінця. Спочатку заповнюють розділ Б, в якому формують обсяги поставки в розрізі номенклатури. А підсумкові показники обсягів поставки, нарахованого ПДВ і загальної суми поставки по даній НН виводять в її розділі А — вже в розрізі виду здійсненої операції, для якої передбачена та чи інша ставка ПДВ.
Хочете дізнатися більше? Читайте на сайті  http://www.vobu.com.ua/ukr/news/view/53460

Немає коментарів:

Дописати коментар