четвер, 30 квітня 2015 р.

Спрощення порядку митного оформлення товарів


Спрощення порядку митного оформлення товарів

Зазнав змін Порядок митного оформлення товарів, що ввозяться на митну територію України та підлягають обов’язковій сертифікації в Україні, затверджений постановою КМУ від 14.05.2008 № 446. Тепер його дію поширено на митне оформлення контрольованих товарів, поміщених у режим імпорту, якщо такі товари:
  • ввозяться юрособами та призначені для продажу (реалізації) на митній території України;
  • ввозяться громадянами на митну територію України та підлягають декларуванню з поданням митної декларації, передбаченої для підприємств;
  • належать до транспортних засобів, вузлів, агрегатів та частин до них.
При цьому контрольованими визнаються товари, що підлягають обов’язковій сертифікації в Україні, назва (опис) та код класифікації згідно з УКТЗЕД яких збігаються з назвою продукції та кодом, зазначеними в переліку, затвердженому Мінекономрозвитку. Якщо збігається лише назва або код, товар вважається таким, що не підлягає обов’язковій сертифікації.
Інформація з Єдиного реєстру сертифікованої в Україні продукції у відкритому доступі розміщуватиметься на веб-сайті Мінекономрозвитку та передаватиметься ДФС. Тож дані про сертифікований товар (назва, тип, вид, марка та виробник) будуть наявні і в Єдиній автоматизованій інформаційній системі органів фіскальної служби України.
Також скасовано обов’язковість подачі митниці не передбаченого законом рішення органу із сертифікації, що скоротить час проходження товарів через митницю.

Повне або часткове копіювання матеріалу дозволено лише за умови посилання на портал «Головбух24»

Немає коментарів:

Дописати коментар