суботу, 11 травня 2013 р.

Які документи слід подати для уникнення подвійного оподаткування доходу підприємця


Середа, 13 Березня 2013

ДПСУ на офіційному сайті www.sts.gov.ua нагадала, що під час нарахування (виплати) підприємцю доходу від здійснення ним підприємницької діяльності суб'єкт господарювання або самозайнята особа, які нараховують (виплачують) такий дохід, не утримують податок на доходи у цієї фізичної особи (п. 177.8 Податкового кодексу України), але за деяких умов.
Для цього підприємцю, який отримує такий дохід, необхідно надати юридичним особам чи підприємцям, з якими він має господарські відносини, копію документа, який підтверджує його державну реєстрацію як суб'єкта підприємницької діяльності. Це може бути витяг або виписка з Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб - підприємців, у яких зазначаються основні види діяльності.
Але слід зазначити, що види діяльності вказуються тільки у витягу. У свою чергу, у виписці таких відомостей немає. У той же час на сьогодні з метою неутримання ПДФО підприємцю достатньо надати копію будь-якого документа, який підтверджує його реєстрацію як суб'єкта господарювання - незалежно від того, вказуються в ньому види діяльності чи ні.
На думку податківців для уникнення подвійного оподаткування доходів підприємців –єдиноподатників: крім зазначених документів, необхідно надати ще й копію Свідоцтва про сплату єдиного податку.

Немає коментарів:

Дописати коментар