суботу, 11 травня 2013 р.

Затверджено Методичні рекомендації щодо заповнення форм фінансової звітності


Понеділок, 08 Квітня 2013

У Методичних рекомендаціях розглядається питання розкриття інформації за статтями балансу (звіту про фінансовий стан), звіту про фінансові результати (звіту про сукупний дохід), звіту про рух грошових коштів, звіту про власний капітал.
Форма і склад статей фінансової звітності визначаються Національним положенням (стандартом) бухгалтерського обліку 1 «Загальні вимоги до фінансової звітності», затвердженим наказом Мінфіну від 07.02.2013 р. №73, зареєстрованим у Мін’юсті 28.02.2013 р. за №336/22868.
При складанні фінансових звітів підприємства можуть визначати склад статей, за якими розкривається інформація, а саме можуть не наводити статей, які передбачені у формах фінансової звітності, затверджених національними положеннями (стандартами), у разі якщо за ними відсутня інформація до розкриття (крім випадків, коли така інформація була в попередньому звітному періоді), а також включати до фінансових звітів додаткові статті у порядку, визначеному Національним положенням (стандартом) бухгалтерського обліку 1 «Загальні вимоги до фінансової звітності», у разі якщо стаття відповідає таким критеріям:
- інформація є суттєвою;
- оцінка статті може бути достовірно визначена.
Наказ Міністерства фінансів України від 28.03.2013 р. №433

Немає коментарів:

Дописати коментар