вівторок, 28 травня 2013 р.

Поля «Найменування продавця» та «Найменування покупця» податкової накладної можуть бути заповнені великими та маленькими буквами


У полях «Найменування продавця» та «Найменування покупця» податкової накладної має зазначатися назва юридичної особи, яка відповідає назві, вказаній у її статутних документах. При цьому назва такої юридичної особи може бути відображена у податковій накладній як лише великими, так і великими та маленькими літерами, якщо вона повністю збігається із вказаною у статутних документах.
Одним із обов'язкових реквізитів податкової накладної відповідно до ст. 201 Податкового кодексу України є повна або скорочена назва, зазначена у статутних документах юридичної особи, або прізвище, ім'я та по батькові фізичної особи, зареєстрованої як платник ПДВ, – продавця товарів/послуг.
Враховуючи вимоги щодо написання найменування юридичної особи або її відокремленого підрозділу, затверджені наказом Мін'юсту України від 05.03.2012 р. №368/5, у реєстраційній картці та в позиції установчих документів «Найменування юридичної особи» при написанні найменування обов'язково використовуються великі літери. Проте у тексті документа та на титульній сторінці найменування може бути написане великими та малими літерами. Тобто найменування юридичної особи, написане великими літерами, є тотожним найменуванню такої особи, написаному великими та маленькими літерами, якщо ці букви повністю збігаються.
Джерело: ГУ Міндоходів України у м. Києві

Немає коментарів:

Дописати коментар