четвер, 4 жовтня 2012 р.

ЗМІНИ В ЗАКОНОДАВСТВІ 17-21 вересня 2012 року



    Для акціонерних товариств

  • Реєстрація випуску акцій при зміні розміру статутного капіталу АТ

  • НКЦПФР ухвалила новий Порядок реєстрації випуску акцій при зміні розміру статутного капіталу акціонерного товариства (рішення ДКЦПФР "Про затвердження Положення про порядок реєстрації випуску акцій" від 26.04.07 р. № 942 скасують).
    Його дія поширюється на акціонерні товариства (крім інститутів спільного інвестування), які здійснюють збільшення або зменшення статутного капіталу, та не поширюється на випадки реєстрації випуску акцій при зміні розміру статутного капіталу акціонерного товариства у зв'язку з реорганізацією.
    У документі окремо подано процедуру реєстрації випуску акцій, випуску та проспекту емісії акцій при збільшенні та при зменшенні статутного капіталу товариства. А також розглянуто особливості порядку реєстрації випуску акцій при зміні розміру статутного капіталу окремих категорій акціонерних товариств (зокрема, товариства з одним акціонером).
    Також унесено поправки до Порядку скасування реєстрації випусків акцій та анулювання свідоцтв про реєстрацію випусків акцій, затвердженого рішенням ДКЦПФР від 30.12.98 р. № 222 (у редакції рішення від 14.07.05 р. № 398)
    Рішення НКЦПФР від 31.07.12 р. № 1073. Чинне

    Для видавців 

  • Розроблено Порядок формування державного замовлення на випуск видавничої продукції та її розповсюдження

  • Його дія не поширюється на формування держзамовлення на випуск та розповсюдження підручників і посібників для студентів ВНЗ, учнів загальноосвітніх і професійно-технічних навчальних закладів та вихованців дошкільних навчальних закладів.
    Постанова КМУ від 12.09.12 р. № 850

    Для ПДВшників

  • ДПСУ про фіктивний податковий кредит із ПДВ

  • ДПСУ розробила листівку щодо віднесення платників податків до категорій "вигодонабувачів", "податкових ям" та "транзитерів". Так, до категорії "вигодонабувачів" потрапляють платники реального сектору економіки, які зменшили податкові зобов'язання за рахунок включення схемного (фіктивного) податкового кредиту. До категорії "податкових ям" відносять платників, які безпосередньо формують схемний податковий кредит. А "транзитерами" вважають суб'єктів господарювання, які є посередниками між "вигодонабувачами" та "податковими ямами". Відбір до таких категорій ДПСУ здійснює за результатами співставлення даних, що знаходяться в її інформаційних базах.
    У зв'язку із цим ДПСУ радить платникам користуватися онлайн-сервісом "Дізнайся більше про свого бізнес-партнера" на офіційному веб-порталі (http://sts.gov.ua/businesspartner).
    Сайт ДПСУ http://www.sts.gov.ua/

    До відома

  • Компенсація вартості вугілля

  • Кабмін відкоригував Порядок надання компенсації особам, які мають право на безоплатне отримання вугілля на побутові потреби, але проживають у будинках із центральним опаленням.
    Компенсацію нараховують за попередній період, який становить не більш як шість місяців, на підставі копій платіжних документів (розрахункових книжок, платіжних квитанцій) про щомісячну фактичну оплату спожитих електроенергії, природного газу для приготування їжі та послуг із центрального опалення житла.
    Постанова КМУ від 12.09.12 р. № 845. Чинна

  • Про заборону реклами тютюнових виробів

  • 16 вересня 2012 року набрав чинності Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів" від 22.09.11 р. № 3778-VI.
    Серед іншого, Законом передбачено адмінвідповідальність за порушення встановлених законодавством вимог щодо заборони реклами та спонсорства тютюнових виробів. Так, можуть накласти штраф:
    — на громадян — від 5 до 10 НМДГ;
    — на посадових осіб рекламодавця та/або розповсюджувача реклами — від 100 до 250 НМДГ.
    А таке повторне порушення протягом року тягне за собою накладення штрафу на громадян — від 15 до 25 НМДГ і на посадових осіб рекламодавця та/або розповсюджувача реклами від 200 до 350 НМДГ.

  • Податкову знижку на навчання можна отримати до кінця року

  • ДПСУ нагадала, що фізособи, які навчаються на платній формі навчання, мають можливість скористатися правом на отримання податкової знижки. Якщо за навчання сплатили в 2011 році, гроші повернуть у 2012 році. Для цього слід подати річну податкову Декларацію про майновий стан і доходи до податкової інспекції за місцем проживання (реєстрації в паспорті). Строк подання такої Декларації до 31.12.12 р. (включно).
    Податкова зауважила, що право на податкову знижку має лише той, хто отримує зарплату. А якщо платник податку не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні податкові роки не переноситься.
    Сайт ДПСУ http://www.sts.gov.ua

  • Затверджено показник середньої зарплати за липень 2012 року

  • Середню зарплату (доход) у середньому на 1 застраховану особу, що використовуватимуть при визначенні коефіцієнта зарплати за липень 2012 року при призначенні пенсій відповідно до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" від 09.07.03 р. № 1058-IV, визначено у сумі 2754 грн 69 коп.
    За матеріалами офіційного сайта ПФУ

Немає коментарів:

Дописати коментар