середу, 22 червня 2016 р.

Нюанси заповнення видаткових касових документів


    
   У податківців запитали про наслідки відсутності підпису касира чи бухгалтера на видатковому касовому документі. Фахівці головного податкового відомства у відповіді (лист від 14.06.2016 р. № 13295/6/99-99-10-02-15) зазначили, що видача готівки з кас проводиться за видатковими касовими ордерами (додаток 3) або видатковими відомостями (п. 3.4 Постанови № 637*).
  
   Документи на видачу готівки мають підписувати керівник і головний бухгалтер або працівник підприємства, який на це уповноважений керівником.
  
   До видаткових ордерів можуть додаватися заява на видачу готівки, розрахунки тощо.
  
   При цьому, якщо на доданих до видаткових касових ордерів документах, заявах, рахунках тощо є дозвільний напис керівника підприємства, то його підпис на видаткових касових ордерах не обов'язковий.
  
   Також фіскали нагадали, що для виведення залишку готівки в касі не приймаються видаткові касові ордери або видаткові відомості, в яких видача готівки з каси не підтверджена підписом одержувача.
  
  
   * Постанова Правління НБУ «Про затвердження Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні» від 15.12.2004 р. № 637.
   
 
По материалам: ДФСУ
 

Немає коментарів:

Дописати коментар