вівторок, 9 липня 2013 р.

Направлення на семінар не вважається службовим відрядженням

02.07.2013
Нещодавно з'явилась інформація, що участь у семінарі, навіть пов’язаного з господарською діяльністю платника податків, не може вважатись службовим відрядженням. Чи справді це так?
І справді, у листі від 29.04.2013 р. №03-01/1084 Міністерство фінансів України зробило висновок, що  направлення працівника на навчання, зокрема, на семінар, не є службовим відрядженням.
При цьому Мінфін нагадав, що відповідно до Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 13.03.98 р. N 59, службовим відрядженням вважається поїздка працівника за розпорядженням керівника підприємства на певний строк до іншого населеного пункту для виконання службового доручення поза місцем його постійної роботи.
Одночасно у зазначеному листі вказано, що гарантії і компенсації для працівників, які направляються для підвищення кваліфікації, підготовки, перепідготовки і навчання інших професій з відривом від виробництва, встановлені постановою Кабінету Міністрів України від 28.06.97 р. N 695 "Про гарантії і компенсації для працівників, які направляються для підвищення кваліфікації, підготовки, перепідготовки, навчання інших професій з відривом від виробництва".

Немає коментарів:

Дописати коментар