четвер, 11 серпня 2016 р.

З 12 серпня банки проводитимуть валютні операції клієнтів на підставі електронних документів

10.08.2016 | 14:05

Нацбанк запровадив електронний документообіг між банками та їх клієнтами під час купівлі, обміну та перерахування іноземної валюти.
З 12 серпня банки зможуть здійснювати ці операції на підставі не лише оригіналів документів, як було раніше, а й їх копій. При цьому як оригінали, так і копії документів клієнти зможуть подавати до банку і в електронній, і в паперовій формі на власний розсуд. Копії документів в електронній формі повинні бути засвідчені електронним цифровим підписом та подані до банку засобами програмно-технічного комплексу "клієнт-банк", "клієнт-Інтернет-банк" тощо.
Вимога до подання лише оригіналів зберігається виключно стосовно документів про джерела походження гривні для фізичних осіб-нерезидентів.
Окрім цього, банки не проставлятимуть відмітки на оригіналах документів, на підставі яких була куплена або переказана іноземна валюта, та на копіях цих документів. Натомість, банки будуть самостійно здійснювати контроль за обсягами купленої іноземної валюти та визначати порядок його проведення.

Немає коментарів:

Дописати коментар