понеділок, 14 жовтня 2013 р.

Вычисляем среднюю зарплату для расчета больничных правильно

27.08.2013














Минсоцполитики в письме от 22.07.2013 г. №380/18/99-13 напоминает, как правильно исчисляется средняя заработная плата для расчета больничных

Мінсоцполітики нагадує: у розрахунковому періоді при обчисленні середньої зарплати для розрахунку допомоги по тимчасовій непрацездатності враховується зарплата у розмірі, в якому вона була нарахована, та на яку було нараховано єдиний внесок, а також враховуються фактично відпрацьовані дні у цих місяцях. 
Сума донарахованої зарплати включається в базу для нарахування єдиного внеску в місяці, у якому здійснено донарахування, і не впливає на розрахунок допомоги по тимчасовій непрацездатності, що виплачена за попередній період.
Розрахунковим періодом, за який обчислюється середня зарплата для розрахунку страхових виплат, є період роботи за останнім основним місцем роботи перед настанням страхового випадку, протягом якого застрахована особа працювала та сплачувала страхові внески або за неї сплачувалися страхові внески. Таким періодом є останні шість календарних місяців (з першого до першого числа), що передують місяцю, в якому настав страховий випадок.
 
Отправить по E-mail
Источник: «Дебет-Кредит»

Немає коментарів:

Дописати коментар