середу, 16 жовтня 2013 р.

Получение справок ф. №22-ОПП и №12-ОПП

24.09.2012


Как осуществляется выдача справок по формам №22-ОПП и №12-ОПП, в том числе повторно, и каков срок их действия?
Якщо платник податків подавав заяву за ф. №8-ОПП про припинення платника податків, то після проведеної документальної позапланової перевірки платника податків та його відокремлених підрозділів і закінчення законодавчо встановлених строків сплати узгоджених грошових зобов’язань такого платника податків та його відокремлених підрозділів, у разі відсутності заперечень органу ДПС щодо здійснення державної реєстрації припинення платника податків і встановлення факту відсутності заборгованості платника податків та його відокремлених підрозділів перед бюджетом щодо сплати платежів орган ДПС складає довідку про відсутність заборгованості із сплати податків, зборів за ф. №22-ОПП. 

Довідка за ф. №22-ОПП може бути видана відповідальній особі безпосередньо в органі ДПС, але не пізніше третього робочого дня, наступного за днем реєстрації довідки в органі ДПС. Після закінчення триденного строку довідка надсилається поштою.
Якщо припиняється платник податків, який перебуває на обліку в органі ДПС за основним місцем обліку та одночасно в інших органах ДПС перебуває на обліку за неосновним місцем обліку чи перебувають на обліку його відокремлені підрозділи, довідка про відсутність заборгованості зі сплати податків, зборів за ф. №22-ОПП видається такому платнику податків органом ДПС за основним місцем обліку лише після отримання від усіх інших зазначених органів висновків про відсутність заборгованості щодо сплати платежів.
Платникам податків, для яких законом установлено особливості їхньої державної реєстрації та які не включаються до Єдиного державного реєстру, замість довідки за ф. №22-ОПП видається довідка про зняття з обліку платника податків за ф. №12-ОПП.
Довідки за ф. №22-ОПП та за ф. №12-ОПП є дійсними протягом двох місяців від дня їх реєстрації в органі ДПС.
Після завершення строку дії довідки за ф. №12-ОПП або за ф. №22-ОПП повторна довідка видається органом ДПС протягом місяця від дня отримання звернення платника податків про заміну довідки у такому самому порядку, як і попередня довідка.
Отправить по E-mail
Источник: ДПС у м. Києві

Немає коментарів:

Дописати коментар