середу, 12 квітня 2017 р.

Списання коштів з електронного рахунку платника ПДВ



Для перерахування ПДВ до бюджету ДФС надсилає Держказначейству реєстр платників ПДВ. У ньому зазначають назву, податковий номер та ІПН платника, звітний період і суму ПДВ, яку потрібно сплатити до бюджету (п. 200.2 Податкового кодексу України; ПК). 
На підставі цього реєстру Держказначейство не пізніше останнього дня строку, встановленого ПК для самостійної сплати податкових зобов’язань, перераховує суми ПДВ до бюджету. 
Для обліку нарахованих і сплачених до бюджету сум податків, зборів, митних та інших платежів, єдиного внеску ДФС відкриває інтегровану картку платника (ІКП) за кожним платником і кожним видом платежу, що платник має сплачувати.

 Якщо платник має податковий борг, кошти, що надходять від такого платника або в результаті стягнення боргу органами ДФС, зараховують за черговістю виникнення боргу незалежно від напряму сплати, що визначив платник. А саме: спочатку — в рахунок погашення основної суми боргу, далі — погашають штрафні (фінансові) санкції, нараховані на такий борг. В останню чергу погашають пеню, нараховану на борг. Лист ГУ ДФС у Житомирській області від 31.03.2017 № 1193/6/06­30­12­01­19

Ссылка на полную версию: 
http://www.golovbukh.ua/news/13869­qqn­17­m4­12­04­2017­spisannyakoshtv­z­elektronnogo­rahunku­platnika­pdv

Немає коментарів:

Дописати коментар