вівторок, 24 січня 2017 р.

Податковий кредит покупців послуг урятовано: коди послуг у податковій накладній тимчасово не зазначають

24.01.17  16:00
Контролери офіційно визнали суто технічну проблему із зазначенням кодів послуг у податковій накладній. Причина — відсутність у формі податкової накладної окремого поля для відображення коду послуги згідно з Державним класифікатором продукції та послуг. Про це ми повідомляли тут.
Водночас фіскали запропонували вихід, який задовольнить усіх постачальників послуг: до внесення змін у форму податкової накладної код послуг дозволено тимчасово не зазначати.
Інший висновок, який оприлюднили контролери, неодмінно потішить покупців послуг: відсутність коду послуги в податковій накладній, складеній із 1 січня 2017 року до дати набрання чинності відповідними змінами до форми податкової накладної, не вважатиметься помилкою. Це означає, що на підставі такої податкової накладної можна буде збільшувати податковий кредит.
До 31.01.17 р. ще є час зареєструвати податкові накладні першої половини січня без порушення строків реєстрації. Відсутність кодів послуг не перешкодить податковому кредиту покупця.
Разом із тим це тимчасове звільнення не стосується постачання товарів. У всіх податкових накладних, якими оформлюють їх постачання, починаючи з 1 січня 2017 року, у графі 3 має бути зазначено код УКТ ЗЕД. Якщо товари не належать до підакцизних чи імпортованих, платник ПДВ управі зафіксувати його на рівні перших чотирьох цифр.
Окрім того, контролери вважають, що коди УКТ ЗЕД слід зазначати в усіх розрахунках коригування, складених із 1 січня 2017 року до податкових накладних. При цьому не має значення, коли була оформлена сама податкова накладна — до цієї дати чи пізніше.

Немає коментарів:

Дописати коментар