вівторок, 25 жовтня 2016 р.

Лікарняний лист із помилкою повертають до лікарні для внесення виправлень

24.10.2016 | 
ФСС з ТВП зазначив: госпсуб’єкт у зв’язку з виявленням заповнення листка непрацездатності з порушеннями Інструкцій № 455* та № 532** (наприклад, не зазначено адресу підприємства; помилка в найменуванні підприємства тощо) повинен повернути такий листок непрацездатності працівникові, аби той надав його відповідному закладу охорони здоров'я для внесення доповнень та виправлень. Тільки після цього комісія (уповноважений) має прийняти рішення щодо призначення допомоги у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю за таким листком непрацездатності.
Зауважимо: за наявності більше ніж двох виправлень у бланку листка непрацездатності видають його дублікат.
* Інструкція про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян, затверджена наказом МОЗ України від 13.11.01 р. № 455.
** Інструкція про порядок заповнення листка непрацездатності, затверджена наказом Міністерства охорони здоров'я України, Міністерства праці та соціальної політики України, Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України від 03.11.04 р. № 532/274/136-ос/1406.

Немає коментарів:

Дописати коментар