пʼятницю, 16 вересня 2016 р.

Особливості формування податкового кредиту за касовим методом

16.09.16

Для платників ПДВ, які формують податковий кредит за касовим методом, податкова накладна включається до складу податкового кредиту того звітного періоду, в якому відбулося списання коштів з банківського рахунку платника ПДВ в оплату товарів (послуг).
Таким платникам згідно з пунктом 198.6 Податкового кодексу України (ПК) надано право формувати податковий кредит протягом 60 календарних днів з дати списання коштів з їх банківських рахунків. Водночас пункт 50.1 ПК дозволяє платникам виправляти самостійно виявлені помилки у раніше поданій декларації з урахуванням трирічного строку давності, визначеного статтею 102 ПК. Враховуючи зазначені норми ПК, платник ПДВ, що застосовує касовий метод податкового обліку, суму ПДВ у належно складеній та зареєстрованій в ЄРПН податковій накладній може включити до складу податкового кредиту:
• у будь-якому наступному звiтному (податковому) перiоді протягом 60 календарних днiв з дати списання коштів з банківського рахунку платника податку
або
• надіслати уточнюючий розрахунок (з урахуванням строку давності три роки) до декларації з ПДВ за звітний період, у якому відбулося списання коштів з банківського рахунку платника ПДВ в оплату товарів (послуг).

Немає коментарів:

Дописати коментар