Новини публікуються мовою оригіналу
Законодавча норма щодо нарахування ЄСВ виходячи із розміру мінімальної зарплати, установленої законом у місяці, у якому нараховується зарплата (далі — мінзарплата), закріплена у ч.ч. 5, 6 і 11 ст. 8 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 р. № 2464-VI (далі — Закон про ЄСВ).
Для того щоб платники ЄСВ змогли відстежити нарахування ЄСВ із розрахунку не менше мінзарплати, запроваджено нарахування ЄСВ для кожної застрахованої особи.
ДФС на неодноразові звернення платників ЄСВ лише видала роз’яснення від 26.01.2015 р., процитуємо:
«для всіх страхувальників визначено, що у разі якщо база нарахування єдиного внеску (крім винагороди за цивільно-правовими договорами) не перевищує розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який нараховується заробітна плата (дохід), сума єдиного внеску розраховується як добуток розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який нараховується заробітна плата (дохід), та ставки єдиного внеску, встановленої для відповідної категорії платника, за умови відпрацювання застрахованою особою повного календарного місяця».
У всіх випадках, коли працівник не переривав трудових відносин із роботодавцем у відповідному календарному місяці, нарахування ЄСВ слід проводити із розрахунку мінімальної зарплати (звісно, якщо нараховано менший фактичний дохід). Тобто коли працівник звільнився посеред місяця чи його прийнято на роботу пізніше ніж 1 числа календарного місяця, дотримуватися цієї норми не потрібно.
Однак якщо працівник частину місяця перебував в оплачуваній відпустці чи хворів або йому зберігали середній заробіток відповідно до законодавства, і за цей місяць нараховано дохід менше мінзарплати, формально базу нарахування ЄСВ слід визначати із розрахунку мінзарплати. Так само буде, мабуть, і в разі, коли працівник за основним місцем роботи трудиться неповний робочий час і, як наслідок, йому нарахували зарплату в розмірі, меншому за мінімальну зарплату. Усі ці запитання ми адресували ДФС, але відповідей так і не отримали.