пʼятницю, 8 серпня 2014 р.

Поворотна фіндопомога в 1дф (код 153)


Довідника ознак доходів
У зв’язку з відображенням у 1 ДФ матеріальної допомоги під кодом 153 виникають наступні питання:
Чи потрібно відображати в 1 ДФ поворотну фіндопомогу, отриману юрособою від фізособи (у т.ч. засновника)? Чи потрібно відображати поворотну фіндопомогу під час повернення  юрособою фізособі (в т.ч. засновнику) в 1 ДФ?
Чи потрібно відображати в 1 ДФ поворотну фіндопомогу, отриману фізособою від юрособи?

В Єдиній базі податкових знань (ЄБПЗ) зазначено наступне:
Відповідно до Довідника ознак доходів, наведеного у додатку до Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку, затвердженого наказом ДПА України від 24.12.10 N 1020, основна сума поворотної фінансової допомоги, наданої платником податку іншим особам, яка повертається йому, основна сума поворотної фінансової допомоги, що отримується платником податку відображається у податковому розрахунку за ф. N 1ДФ під ознакою доходу “153″. При цьому, у разі отримання поворотної фінансової допомоги фізичною особою від юридичної особи, у податковому розрахунку за ф. N 1ДФ відображається уся сума отриманої допомоги. Якщо поворотну фінансову допомогу отримує юридична особа від фізичної особи та відповідно до термінів, які зазначаються у договорі позики, юридична особа повертає частину отриманої допомоги фізичній особі, то у податковому розрахунку за ф. N 1ДФ відображається лише частина повернутої допомоги.
У Довіднику ознак доходів код 153 виглядає так:
153Основна сума поворотної фінансової допомоги, наданої платником податку іншим особам, яка повертається йому, основна сума поворотної фінансової допомоги, що отримується платником податку (підпункт 165.1.31 пункту 165.1 статті 165 розділу IV Кодексу)
Тобто із описання до коду “153″ в Довіднику ознак випливає, що доходи, які звільнені від оподаткування ПДФО відповідно до пп.165.1.31 потрібно відобразити в ф. 1 ДФ під кодом “153″.
Податковий кодекс
(витяг)
165.1. До загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включаються такі доходи:
165.1.31. основна сума поворотної фінансової допомоги, наданої платником податку іншим особам, яка повертається йому, основна сума поворотної фінансової допомоги, що отримується платником податку;
Чим платник податків може втішатися? Штрафів за невідображення поворотної фінансової допомоги в 1 ДФ з 1.01.2014 р. немає….. За помилки без наслідків з Нового року не штрафуватимуть

Немає коментарів:

Дописати коментар