неділю, 31 березня 2013 р.

Що таке біомаса в контексті застосування «зеленого» тарифу на електроенергію


Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики (далі — НКРЕ), надала визначення поняття «біомаса» для цілей Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про електроенергетику» щодо стимулювання виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії» від 20.11.2012 р. № 5485-VI (далі — Закон).

Біомасою є невикопна біологічно відновлювана речовина органічного походження у вигляді відходів лісового та сільського господарства (рослинництва та тваринництва), рибного господарства та технологічно пов'язаних із ними галузей промисловості, що зазнає біологічного розкладу, а також складова промислових або побутових відходів, що здатна до біологічного розкладу. 
Крім цього, НКРЕ роз'яснила, що дія Закону в частині встановлення «зеленого» тарифу не поширюється на суб'єктів господарювання, які виробляють електроенергію з використанням у якості палива кукурудзяного силосу.
Нагадаємо: відповідно до Закону «зелений» тариф — це спеціальний тариф, за яким закуповується електрична енергія, вироблена на об'єктах електроенергетики, у тому числі на введених у експлуатацію чергах будівництва електричних станцій (пускових комплексах), з альтернативних джерел енергії (крім доменного та коксівного газів, а з використанням гідроенергії — вироблена лише мікро-, міні- та малими гідроелектростанціями).
Закон набирає чинності вже зовсім скоро, а саме з 01.04.2013 р. 
 
Лист НКРЕ від 18.03.2013 р. № 1873/23/47-13

Немає коментарів:

Дописати коментар