15.01.2016
Лист ГУ ДФС у Тернопільській області від 30.12.2015 № 2017/10/19-00-15-02-22/12026
Податківці роз’яснили, що платник податку на прибуток, який відобразив у бухгалтерському обліку уцінку фруктів і овочів внаслідок їх псування, не має коригувати фінансовий результат до оподаткування через таку уцінку.
Нагадаємо, що запаси відображають за чистою вартістю реалізації, якщо на дату балансу їх ціна знизилась або вони зіпсувались, застаріли або в інший спосіб втратили первісно очікувану економічну вигоду. При цьому суму, на яку первісна вартість запасів перевищує чисту вартість їх реалізації, списують на витрати звітного періоду (п. 25, 27 П(С)БО 9 «Запаси»).
Источник: http://buhgalter911.com/ShowArticle.aspx?a=438552
© Buhgalter911.com
Немає коментарів:
Дописати коментар