четвер, 13 серпня 2015 р.

Уведомление об новом направление - трудоустройстве за границейР

WorkNew.info

Рекрутинговая компаня Гарант оказывает услуги по трудоустройству за границей.

Вакансии на работу в Словакии, Чехии, Польше и других странах.
С нами вы получаете 100 % гарантию в соответствии условий работы и оплаты согласно вашему трудовому контракту.
Оплата наших услуг Вами происходит после подписания Вами трудового конктракта на работу с детальными условиями работы, проживания, оплаты и страховки. У нас только легальная работа.
лицензия на трудоустройства за границей.

Также оказываем помощь в получении всех необходимых документов на работу ( национальные польские рабочие визы на 180 дней пребывания и рабочие визы от воеводской управы на 360 дней пребывания в году )

Также центр визовой поддержки Гарант помогает в оформление документов для получения визы во все страны шенгенской зоны.
Помогаем открыть мультивизы в Литву.
Приглашения, регистрация на очередь в визовые центры ( в том числе и срочная регистрация на очередь), заполнение анкет, переводы документов, подготовка документов для индивидуального туризма.
Поможем открыть как Шенген визы (бизнес, туристическая, шопинг, гостевая)   в страны ( Польша, Чехия, Литва, Словения, Испания, Венгрия) а также подготовка документов для подачи на получения виз дополнительно в страны: Италия, Австрия, Германия, Швеция.
Поможем получить национальные визы(рабочие визы в Польшу, Чехию).
Также окрываем туристические в Болгарию и Хорватию в течении 7 дней без личного присутствия.
Роботаем по всей Украине. Документы отправляем Новой почтой или вы можете забрать в офисе во Львове.

Наши контакты:
тел (067)787-50-71,  (032)235-23-50
Львов
время роботи пн-пят 9-00 - 18-00


Данное письмо не является спамом и является одноразовым уведомлением. Если данное письмо попало к вам по ошибке, просим извенения за потраченное вами время на прочтение письма.

середу, 12 серпня 2015 р.

Зміни щодо допомоги з тимчасової непрацездатності в запитаннях і відповідях


Зміни щодо допомоги з тимчасової непрацездатності в запитаннях і відповідях
ФСС з ТВП дає відповіді на найбільш актуальні запитання, пов’язані з постановою КМУ від 26.06.2015 № 439 (далі — Постанова № 439).   
1. Із якої дати застосовувати оновлений Порядок обчислення середньої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) для розрахунку виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням?
Постанова № 439 набрала чинності з дня офіційного опублікування — 4 липня  2015 року. Тобто якщо тимчасова непрацездатність настала до 04.07.2015, середній заробіток розраховуємо за нормами попереднього Порядку № 1266, якщо з 04.07.2015 — за оновленими нормами.

Податкова звітність: відображаємо залишки від’ємного значення у накладних та виправляємо помилки


Податкова звітність: відображаємо залишки від’ємного значення у накладних та виправляємо помилки
Порядок відображення в деклараціях за липень 2015 року залишків від’ємного значення, яке обліковується у платників податку станом на 01.07.2015
Значення суми податку (позитивне або від’ємне), на яку платник має право зареєструвати податкові накладні/розрахунки коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, та значення усіх її складових, дорівнюють нулю, крім значень її складових загальної суми податку за отриманими платником податковими накладними; загальної суми податку за виданими платником податковими накладними, розрахунками коригування та загальної суми податку, сплаченого платником при ввезенні товарів на митну територію України, що були сформовані починаючи з 1 липня 2015 року. 
Таке значення до 31 липня 2015 року автоматично збільшується контролюючим органом для платників податків, що застосовують звітний (податковий) період місяць, без проведення перевірок, на суму від’ємного значення, що зараховується до складу податкового кредиту наступного звітного (податкового) періоду, та суму непогашеного від’ємного значення попередніх звітних (податкових) періодів на кінець поточного звітного (податкового) періоду, що зазначено в податковій звітності з податку на додану вартість, у якій відображаються розрахунки з бюджетом та/або відображаються операції, що стосуються спеціального режиму оподаткування, за червень 2015 року. На таку суму платником податку збільшується розмір суми податкового кредиту за звітний (податковий) період (липень 2015 року).
При цьому перенесення до декларацій за липень 2015 року залишків від’ємного значення, яке обліковується у платників податку станом на 01.07.2015, здійснюється окремо: 
  • по деклараціях, за якими здійснюються розрахунки з бюджетом (форма декларації 0110); 
  • по деклараціях сільськогосподарського підприємства, що обрав спеціальний режим відповідно до ст. 209 ПКУ (форма декларацій 0121-0123); 
  • по деклараціях сільськогосподарського підприємства, яке не зареєструвалося суб’єктом спеціального режиму оподаткування (форма декларації 0130).
Порядок виправлення помилок у податковій звітності з ПДВ, допущених у звітних періодах до 01.02.2015, починаючи з липня 2015 року
Якщо у майбутніх податкових періодах (з урахуванням строків давності) платник податків самостійно (у тому числі за результатами електронної перевірки) виявляє помилки, що містяться у раніше поданій ним податковій декларації, він зобов’язаний надіслати уточнюючий розрахунок до такої податкової декларації за формою чинного на час подання уточнюючого розрахунку. 
При виявленні, починаючи з липня 2015 року, помилок, допущених у звітних періодах до 01.02.2015, в результаті виправлення яких збільшується чи зменшується залишок від’ємного значення різниці між податковими зобов’язаннями та податковим кредитом, сума збільшення/зменшення такого залишку зі знаком «+» або «–» відповідно довідково відображається в графі 11 таблиці 1 додатка 2 до декларації за той звітний період, у якому подано уточнюючий розрахунок у зв’язку з виправленням такої помилки. Показники таблиці 1 додатка 2 до декларації не переносяться до розділу ІV. 
Помилки, які були допущені у звітних періодах після 01.02.2015, виправляються шляхом внесення змін до відповідних показників розділу ІІІ уточнюючого розрахунку за відповідний звітний період.

Коригуємо помилку про період отримання грошового забезпечення та суму нарахованого ЄСВ


Коригуємо помилку про період отримання грошового забезпечення та суму нарахованого ЄСВ
Головне управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області оприлюднило рекомендації щодо проведення коригувань управліннями праці та соціального захисту населення  щодо помилок, допущених у реквізитах таблиці 8 додатка 4 в розрізі застрахованих осіб.
Детально ознайомитися з рекомендаціями та прикладами можна за посиланням, зазначеним вище.

Ціноутворення від Верховної Ради

Рада переписала правила трансфертного ціноутворення: нові критерії контрольованості
Верховна Рада України відкоригувала правила трансфертного ціноутворення. Свіжим Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо трансфертного ціноутворення» від 15.07.15 р. № 609-VIII (далі — Закон № 609) передбачено, зокрема:
1. При оподаткуванні ПДВ правила трансфертного ціноутворення не використовуються — згадки про цей податок вилучили із пп. 39.1.4 Податкового кодексу України (далі — ПКУ).
2. Підвищено вартісні межі для визнання операцій контрольованими. Віднині для визнання госпоперації контрольованими одночасно повинні виконуватися дві умови:
— річний дохід платника податків перевищує 50 млн грн за податковий рік без урахування непрямих податків (досі — 20 млн грн);

— обсяг таких госпоперацій з кожним контрагентом, визначений за правилами бухобліку, перевищує 5 млн грн за рік без непрямих податків (досі — 1 млн грн).

понеділок, 10 серпня 2015 р.

Пётр и Мазепа

Пётр и Мазепа:



'via Blog this'

Приобретения до 01.07.2015 г.: переходные операции

06.08.2015
nibu_063-2015
Когда в закон вносятся изменения, то обязательно возникают проблемы с налогообложением переходных операций. Зачастую законодатель просто забывает о них. Однако в нашем случае все подругому. Для старых приобретений в НКУ прописали специальный п. 36 подразд.2 разд. ХХ. Давайте разбираться, что он устанавливает.

Михаил Вишневский, налоговый эксперт
Статья из журнала "Налоги и бухгалтерский учет"№63 2015 г.

Старые приобретения

Самый часто задаваемый вопрос, связанный со «старыми» приобретениями, вполне обоснован и звучит так: налогоплательщик приобрел
товары для необлагаемого/нехозяйственного использования до 01.07.2015 г. Разумеется, согласно действовавшим тогда правилам «входной» НДС он не поставил в налоговый кредит. Фактически же приобретенные товары/услуги используются сейчас (после 01.07.2015 г.).

Нужно ли проводить какие-то обязательные манипуляции в налоговом учете?

...Уже не за горами предельный срок подачи НДС-деки за июль. Ее особенность в том, что отчитываться придется с учетом требований Закона № 643 (Закон Украины «О внесении изменений в Налоговый кодекс Украины относительно усовершенствования администрирования налога на добавленную стоимость» от 16.07.2015 г. № 643-VIII.). Но не беспокойтесь — не так страшен волк, как его рисуют коллеги на форуме.

Виталий Смердов, шеф-редактор,v.smerdov@buhgalter911.com
Статья взята из журнала "Бухгалтер 911" №32 от 07.08.2015 г.



Прежде всего: форму деки не меняли, поэтому отчитываться за июль будем по «старой» форме (в редакции приказа Минфина от 23.01.2015 г. № 13). Вместе с тем проблем это создаст немного — большинство операций отражается по знакомым правилам.

Что касается подачи деки, то здесь без сюрпризов — сделать это нужно не позднее 20 августа (четверг).

Особливості заповнення ПДВ-декларації за липень, або Прощавай, Д2 до декларації

Особливості заповнення ПДВ-декларації за липень, або Прощавай, Д2 до декларації
При заповненні декларації з ПДВ за липень платникам слід врахувати зміни податкового законодавства в частині адміністрування ПДВ, які діють з 01.07.2015.
У зв’язку з цим фахівці ДФС надали роз’яснення щодо особливостей відображення у декларації з ПДВ за липень сум податкового кредиту та податкових зобов’язань за негосподарськими чи неоподатковуваними ПДВ операціями, розподілу ПДВ у разі одночасного здійснення оподатковуваних та неоподатковуваних ПДВ операцій.
Крім того, у листі визначено порядок перенесення до розділу ІІІ декларації за липень передбачених у пункті 34 підрозділу 2 розділу ХХ Податкового кодексу України сум ПДВ, зокрема, залишків від’ємного значення, переплат, які обліковується у платників податку станом на 01.07.2015.
Звертаємо увагу, що в декларації з ПДВ за липень 2015 року та в наступних звітних періодах розділ ІV не заповнюється. Відповідно, додаток 2 (Д2) до декларацій за такі звітні періоди не подається (крім випадків, коли збільшується чи зменшується залишок від’ємного значення ПДВ звітних періодів до 01.02.2015 шляхом подання уточнюючого розрахунку).
Отже, починаючи з липня 2015 року декларування бюджетного відшкодування на рахунок платника у банку здійснюється тільки в розділі ІІІ декларації (рядок 23.2 розділу ІІІ декларації), у т. ч. і за рахунок залишку від’ємного значення, сформованого до 01.02.2015.

понеділок, 3 серпня 2015 р.

ЛИСТ ДФС УКРАЇНИ ВІД 29.07.2015 Р. № 27651/7/99-99-19-03-02-17

29.07.2015


Головним управлінням ДФС в областях, м. Києві,
Міжрегіональному головному управлінню ДФС —
Центральному офісу з обслуговування великих платників
Державна фіскальна служба України у зв’язку із прийняттям Закону України від 16 липня 2015 року № 643-VIII "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення адміністрування податку на додану вартість" (далі - Закон № 643) повідомляє.
Законом № 643 виключено з переліку обов’язкових такі реквізити податкової накладної, як "Місцезнаходження (податкова адреса продавця)" та "Вид цивільно-правового договору".
При цьому обов’язковими реквізитами податкової накладної залишаються:
порядковий номер податкової накладної;
дата виписування податкової накладної;
повна або скорочена назва, зазначена у статутних документах юридичної особи або прізвище, ім’я та по батькові фізичної особи, зареєстрованої як платник податку на додану вартість, - продавця товарів/послуг;
податковий номер платника податку (продавця та покупця);
повна або скорочена назва, зазначена у статутних документах юридичної особи, або прізвище, ім’я та по батькові фізичної особи, зареєстрованої як платник податку на додану вартість, - покупця (отримувача) товарів/послуг;
опис (номенклатура) товарів/послуг та їх кількість, обсяг;
ціна постачання без урахування податку;
ставка податку та відповідна сума податку в цифровому значенні;
загальна сума коштів, що підлягають сплаті з урахуванням податку;
код товару згідно з УКТ ЗЕД (для підакцизних товарів та товарів, ввезених на митну територію України).
Форма податкової накладної, форма розрахунку коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної (далі - розрахунок коригування) та порядок їх заповнення затверджені наказом Міністерства фінансів України від 22.09.2014 № 957, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 13.10.2014 за № 1235/26012, з урахуванням змін, внесених наказом Міністерства фінансів України від 23.01.2015 № 13 "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України", зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 30.01.2015 за № 102/26547 (далі - Порядок № 13).
До внесення відповідних змін до форм податкової накладної / розрахунку коригування, в частині виключення з них реквізитів, які не передбачені новою редакцією пункту 201.1 статті 201 розділу V Кодексу, а також реквізитів, які втратили актуальність у зв’язку із запровадженням системи електронного адміністрування податку на додану вартість, податкова накладна / розрахунок коригування складаються за формою, встановленою Порядком № 13, але з урахуванням норм Закону № 643.
З урахуванням викладеного, з дати набрання чинності Законом № 643 платники податку при складанні податкової накладної / розрахунку коригування можуть не заповнювати в їх заголовній частині поля реквізитів, які не визначені пунктом 201.1 статті 201 розділу V Кодексу як обов’язкові, а саме:
місцезнаходження (податкова адреса продавця);
місцезнаходження (податкова адреса покупця);
номер телефону (продавця та покупця);
вид цивільно-правового договору, його номер та дата;
форма проведених розрахунків.
При цьому наявність чи відсутність у податковій накладній / розрахунку коригування заповнених полів реквізитів заголовної частини, які не є обов’язковими, не може бути підставою для виключення такої податкової накладної / розрахунку коригування зі складу податкового кредиту, якщо немає інших підстав для його зменшення.
Таблична частина податкової накладної / розрахунку коригування, яка визначає опис та номенклатуру товару, до затвердження нової форми податкової накладної / розрахунку коригування заповнюється без змін.
Порядок складання податкових накладних / розрахунків коригування, зазначений в цьому листі, поширюється на податкові накладні / розрахунки коригування, дата складання яких припадає на період, починаючи з дня набрання чинності Законом № 643, включаючи такий день.

Голова Р. М. НАСІРОВ